TEHNOLOGIE

Lagoon – tehnologie inovatoare in domeniul intretinerii textilelor

Tiffany Curatatorie Spalatorie Iasi utilizeaza un sistem profesionist de curatare a textilelor – “LAGOON”, unic in lume, bazat pe tehnologia wet-cleaning, furnizat de catre renumitul producator mondial Electrolux Laundry Sistems din Suedia.

Pe ce se bazeaza acest sistem revolutionar?
Studiile intreprinse de Agentia de Protectia Mediului din Statele Unite ale Americii (EPA – http://www.epa.org) au demonstrat stiintific ca utilizarea substantelor toxice pentru inlaturarea petelor (“dry clean technology”) este daunatoare atat organismelor (potential cancerigen), dar si mediului inconjurator.

Percloretilena este derivata din kerosen fiind cel mai cunoscut si mai folosit agent de curatoare, utilizat in peste 97% din curatatoriile/spalatoriile din Romania. Mai mult, folosita in timp indelungat, aceasta scurteaza durata de viata a fibrelor indiferent de tipul acestora; utilajele moderne care folosesc acest tip de substanta sunt proiectate a recupera intre 95 – 98% din cantitatea de percloretilena folosita in procestul de curatare. Din acest motiv intervine degradarea fibrei – la fiecare ciclu de curatare chimica exista percloretilena impregnata in tesatura.

Tiffany Curatatorie Spalatorie Iasi utilizeaza un sistemul de curatare/spalare LAGOON, care protejeaza fibrele, redandu-le vitalitatea, stralucirea si prospetimea; sistemul se bazeaza pe apa si detergenti speciali, bio-degradabili si non-toxici!

WOOLMARK COMPANY – cea mai prestigioasa autoritate de acreditare a produselor din lana (infiintata in anul 1937) recomanda aceasta tehnologie inovativa:

Peter Wilkinson – CEO al WOOLMARK COMPANY – “Consideram ca LAGOON este in prezent cel mai avansat sistem de curatare a hainelor. Recomandarea WOOLMARK al acestui sistem inovativ este rezultatul unei lungi colaborari (…) Am fost impresionati in mod placut de aspectul exceptional al produselor din lana in urma tratamentului LAGOON si felul in care acest sistem revitalizeaza si improspateaza fibra.”

 

Beneficiile dumneavoastra ca si client:

 • curatare si indepartare totala a petelor sau a mirosurilor neplacute: apa si detergentii bio-degradabili deschid fibra inlaturand murdaria si transportand-o in compartimente speciale ale masinilor de curatat;
 • mecanismul de curatare/stoarcere actioneaza bland si in deplin control asupra textilelor marind astfel durata de viata a fibrelor;
 • fibrele vor avea o prospetime specifica si vor emana un miros deosebit, spre deosebire de procesul chimic traditional de scoatere a petelor care este inodor;
 • culorile vor fi mai stralucitoare, chiar daca produsele au fost depozitate sau neutilizate o mare perioada de timp;
 • inexistenta oricaror produse toxice in procesul de curatare; detergentii utilizati nu sunt daunatori mediului, fibrelor si pielii.
 • sunt selectati doar angajatii cu o vasta experienta in domeniu textil, special instruiti sa foloseasca astfel de echipamente de ultima generatie;

Recomandarea WOOLMARK COMPANY  se refera la:

 • intreaga linie de intretinere a textilelor: masini de curatat/spalat, uscatoare, echipamente de calcat si finisat;
 • programe speciale de uscat/curatat/calcat, aflate in memoria acestor utilaje profesionale;
 • dreptul de folosi doar anumite consumabile (detergenti biodegradabili si agenti predetasare pete).

Recomandarea WOOLMARK COMPANY merge chiar mai departe, putandu-se curata si spala produsele etichetate cu “P – Dry Clean Only” (doar curatare uscata, cu percloretilena).

Cum protejam mediul?

 • utilizam detergenti biodegradabili;
 • marea majoritate a partilor componente ale utilajelor sunt confectionate din materiale reciclabile;
 • apa este principalul solvent de inlaturare a petelor;
 • pentru angajatii nostri nu exista riscul de arsuri sau inhalatii toxice.

 

Doresti mai multe detalii ?
Adreseaza-ne o intrebare la numarul de mobil

+40731.070.367 – Receptie Era Park

+40755.735.078 – Receptie Botosani Shopping Center

 

sau  foloseste modulul de Messenger integrat in website.

 

Tiffany

Curatatorie haine Iasi – Spalatorie haine Iasi

 
Pentru informatii detaliate despre celelalte programe confinantate de Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro si www.inforegio.ro